Način pripreme
Isecite na sitno celer, luk i šargerepu. Dinstajte povrće u zagrejanoj masnoći. Dodajte lovorove listove i prstohvat soli. Isecite beli luk i dodajte u posudu. Ostavite bazu od povrća da se izdinsta.
Isecite krompir na kocke i dodajte. Prelijte pilećim bujonom, ubacite cele strukove majčine dušice i ostavite da smesa provri.
Odvojte od kostiju skuvani pileći batak, odstranite kožu i iseckajte meso. Dodajte parčiće pileta u čorbu. Začinite čubrom, solju i biberom.
Pripremite zapršku za čorbu odvajajući žumance od jaja i muteći ga sa kiselim mlekom i brašnom. Dodajte kutlaču bujona od čorbe u tankom mlazu u zapršku, da balansirate temperaturu i da se ne preseče.
Dodajte zagrejanu zapršku takođe u tankom mlazu u pileću čorbu uz neprestano mešanje.
Na kraju izmrvite rezanca u posudu i završite iseckanim peršunom.