Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Aromatična pileća čorba sa batakom

Aromatična pileća čorba sa batakom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Aromatična pileća čorba sa batakom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ništa ne zagreva dušu tako kao osmeh voljenog voljenog čoveka ili aromatična pileća čorba sa batakom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 komad (skuvani)
  • pileći bujon - 500 ml (od kuvanja bataka)
  • šaragrepa - 3 komada
  • crni luk - 3 komada
  • celer - 1/2 glavice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • majčina dušica - 3 struka
  • lovorov list - 3 komada
  • peršun - 1 vezica
  • krompir - 2 komada - oljušten
  • rezanci - 20 g
  • čubar
  • Za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 100 ml
  • brašno - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na sitno celer, luk i šargerepu. Dinstajte povrće u zagrejanoj masnoći. Dodajte lovorove listove i prstohvat soli. Isecite beli luk i dodajte u posudu. Ostavite bazu od povrća da se izdinsta.

Isecite krompir na kocke i dodajte. Prelijte pilećim bujonom, ubacite cele strukove majčine dušice i ostavite da smesa provri.

Odvojte od kostiju skuvani pileći batak, odstranite kožu i iseckajte meso. Dodajte parčiće pileta u čorbu. Začinite čubrom, solju i biberom.

Pripremite zapršku za čorbu odvajajući žumance od jaja i muteći ga sa kiselim mlekom i brašnom. Dodajte kutlaču bujona od čorbe u tankom mlazu u zapršku, da balansirate temperaturu i da se ne preseče.

Dodajte zagrejanu zapršku takođe u tankom mlazu u pileću čorbu uz neprestano mešanje.

Na kraju izmrvite rezanca u posudu i završite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: