Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kaša»Aromatična pileća kaša

Aromatična pileća kaša

Valentin MiranovValentin Miranov
Pomoćnik kuvara
185287
Aromatična pileća kaša
Fotografije: Valentin Miranov
1 / 2
14/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"A da li ste probali da stavite paradajz u pileću kašu - nećemo vam reći koliko je ukusno"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 1 komad (mala)
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • peršun - svež
  • biber
  • aleva paprika
  • so - po ukusu
  • brašno - 5 - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i stavljam u šerpu pileće meso da se kuva. U tiganj isečemo luk na sitno, dodajemo ulje i zapržimo ga, nakon toga dodajemo na sitno isečen paradajz, isečenu na sitno ili narendanu šargarepu i začine.

Čim se izdinstaju sklanjamo ih. Čim se meso skuva izvadimo ga iz bujona i ostavljamo ga da se ohladi, a u bujon dodajemo zapršku.

Kuvamo oko 4-5 minuta. Za to vreme u čašu sa vodom stavljamo brašno i mešamo dobro, dok ne postane glatka smesa, nakon čega sipamo u bujon i dobro izmešamo.

Ostavljamo da se kuva, pri čemu mešamo s vremena na vreme. Namrvimo meso na sitno i dodajemo i njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: