Ćufte od leblebije

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k45511955
Ćufte od leblebije
Fotografije: Diana Kostova
1 / 5VIDEO
01/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
"Da li ćete h nazivati ćufte od leblebije ili falafeli, to nije važno, već je važno da bude neverovatno ukusno"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 2 šolje
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena, velika
  • ulje - 200 ml
  • peršun - 1 veza
  • kumin - 2 1/4 kašičice, mleven
  • korijander - mleven, po želji
  • soda - 1/2 kašičice, bikarbona
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • tahini - 2 kašičice
  • sok od limuna - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

12 sati pre nego što počnete sa spremnajem jela, potopite leblebiju. Leblebiju i ostale začine pomešajte i stavite u blender.

Blendujte dok ne dobijete homogenu smesu, pa neka odstoji pola sata. Od smese napravite ćufte veličine oraha.

Ćufte treba da odstoje 15 minuta. Ispržite ih dok ne dobiju zaltnu boju i kada ih izvadite, ocedite ih na salveti.

Da napravite sos, pomešajte kiselo mleko, tahini, sok od limuna, isitnjen čen belog luka i 1/4 kašičice kumina. Ponovo koristite blender, da se sve ispasira. Sos ostavite na sat vremena u zamrzivač, da se stegne.

Ćufte servirajte sa sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: