Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Falafele»Domaći falafeli sa pasuljem i leblebijom

Domaći falafeli sa pasuljem i leblebijom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367512k102
Domaći falafeli sa pasuljem i leblebijom
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
01/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Nemojte se čuditi ako komšije stanu u red ispred vaše kuće - svako će želeti da proba ove domaće falafele"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g, iz konzerve
  • leblebija - 400 g, iz konzerve
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • limun - 1 komad
  • brašno - 50 g
  • prezle - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • kumin - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • korijander 1/2 veze
  • maslinovo ulje
  • so
  • za sos od belog luka
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite beli pasulj i leblebiju u činiju i ispasirajte ih.

Sitno iseckajte glavicu luka i dodajte je varivima. Ispasirajte čen belog luka i dodajte ga. Začinite kuminom, solju, karijem i kurkumom.

Dodajte i sitno iseckan peršun i korijander. Promešajte i stavite 1 kašiku brašna, da s ezgusne. Dodajte sok od limuna.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi. Oblikujte falafele. Svaku loptu uvaljajte u prezle i ispržite u zagrejanom ulju.

Napravite sos od belog luka - isitnite čen belog luka, a zatim posolite i ispresujte vrhom noža. Pomešajte namaz od belog luka sa kiselim mlekom i promešajte.

Servirajte falafele tople sa sosom od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: