Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kiseo kupus sa leblebijom i pasuljem

Kiseo kupus sa leblebijom i pasuljem

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Kiseo kupus sa leblebijom i pasuljem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Korisno i veoma ukusno - obavezno probajte i pamtićete nas po dobru"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • beli pasulj - 300 g
  • leblebija - 300 g
  • praziluk - 500 g
  • maslinovo ulje
  • kurkuma
  • aleva apprika
  • biber
  • čubar
  • muskatni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je veoma brz, posebno ako koristite skuvan pasulj iz prodavnice, što nije preporučljivo, jer leblebija se ne može naći bez konzervansa.

Ako, ipak, odlučite da ih skuvate kod kuće - potopite ih veče pre spremanja i sutradan u zatvorenu posudu - potrebno je manje od sat vremena.

Pomešajte sve sastojke u šerpi, zajedno sa rasolom i vodom od pasulja.

Sipajte onoliko, koliko želite da bude gusto ili retko. Dinstajte na tihoj vatri, dok kupus i praziluk ne omekšaju.

Preporučljivo je da stavite više kurkume - neka bude žuto. Veoma je korisna.

Samo dinstanje traje oko 15 minuta. Isključite ringlu i dodajte maslinovo ulje.

Veoma ukusno, brzo i korisno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: