Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi šaran sa orasima i povrćem

Prženi šaran sa orasima i povrćem

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Prženi šaran sa orasima i povrćem
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Prženi šaran - to je klasika, ali prženi šaran na kanapeu od oraha i povrća - pravo iskušenje"

Potrebni sastojci

  • šaran - 3 - 4 kotleta
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 2 komada (zelena i crvena)
  • luk - 1 glavica
  • orasi - 50 g
  • brašno - 50 g
  • leblebija - 400 g (iz tegle)
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • origano - 1 kašika
  • peršun - 3 - 4 struka
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite kotlete šarana solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno, uklonite suvišne količine, pa ih ispržite u zagrejanom maslinovom ulju.

Pržite orahe u suvom tiganju. Kada dobiju zlatnu boju, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i sipajte leblebiju.

Ostavite da se proprži. Za to vreme isecite luk na polumesece. Stavite ga u tiganj da s eprodinsta. Posolite povrće i promešajte.

Očistite paprike od semenki i iseicte na trake. Dodajte i njih u tiganj. Isecite paradajz na kockice.

Dodajte ga zajedno sa paradajz pireom i ostavite smesu da se prži na tihoj vatri nekoliko minuta.

Garnirajte gotovoe kotlete prženog šarana sa povrćem i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: