Đuvečare sa mlevenim mesom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Đuvečare sa mlevenim mesom
Fotografije: Diana Kostova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Brza ideja za ručak, koji ćete praviti često-često!"

Potrebni sastojci

  • ulje - 100 ml
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 4 crvena
  • čubar - 1 kašičica, mrvljeni
  • biber - 1/2 kašičice, sveže mleven
  • sir - 150 g
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 1 šolja, narendan
  • peršun - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i redom zapržite nasečen na sitno luk, nakon njega mleveno meso, a čim se usitni dodajte oljušten i narendan paradajz.

Začinite solju, čubrom i biberom. Promešajte dobro i rasporedite smesu u 4 đuvečare.

U svaku stavite jednake količine izmrvljenog sira i prelijte smesom od umućenih jaja i narendanog kačkavalja.

Stavite poklopce i stavite da se peku u umerenoj rerni oko 20-25 minuta. Servirajte đuvečare sa mlevenim mesom sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: