Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Peljmeni»Čebureki sa mlevenim mesom

Čebureki sa mlevenim mesom

NikiNiki
Guru
565853k
Čebureki sa mlevenim mesom
Fotografije: Niki
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Domaći peljmeni sa nadevom su zaista hit među svim receptima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • so - 1 kašičica
  • voda - 250 ml, vruća
  • Nadev
  • teleće mleveno meso - 350 g
  • luk - 1 glavica
  • voda - 50 ml
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipamo prosejano brašno, dodajemo so, istopljeni maslac i vodu.

Mesimo testo i ostavljamo na 10 minuta.

Za to vreme sitno seckamo luk i dodajemo ga u mleveno meso zajedno sa suvim začinima.

Delimo testo za peljmene u jednake lopte i tanko razvijamo svaku.

Sa jedne strane stavljamo deo nadeva i savijamo na dva.

Pržimo čebureke sa mlevenim mesom u zagrejanom ulju dok ne postanu zlatkasti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: