Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač na tiganju»Crni pirinač sa pečenim povrćem

Crni pirinač sa pečenim povrćem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Crni pirinač sa pečenim povrćem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Jedinstveno i hranljivo jelo iz azijske kuhinje - i bez mesa je previše ukusno"

Potrebni sastojci

  • crni pirinač - 200 g, Imperatorski
  • limun - 1/2 komada
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • tikvice - 2 komada, male ili srednje
  • komorač - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada, velike ili srednje
  • crvena paprika - 2 slatke paprike
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • mirođija - 1 kašičica, sušeni vrhići
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Namočite imperatorski pirinač u vodi na nekoliko sati da se brže skuva.

Ocedite ga i kuvajte dok zrnca ne omekšaju. Ponovo ocedite crni pirinač i začinite ga solju i limunovim sokom - drugo mu nije potrebno, s obzirom na to da je sam po sebi veoma ukusan i mirisan.

Dok se crni pirinač kuva operite, očistite i naseckajte povrće.

Tikvice na kolutiće (ne mnogo tanke), komorač isecite prvo na pola, a pole na kriškice. Šargarepe naseckajte na komadiće (takođe ne moraju biti tanki) i paprike na trakice ili kružiće.

Povrće stavite u ravan, tanak sloj u veliku nauljenu tepsiju i pospite solju, maslinovim uljem i sušenom mirođijom. Povrće pecite na 190 °C sa ventilatorom dok ne postane zlatkasto. Kada se prepeče sa jedne strane, dobro bi bilo da okrenete i sa druge.

Servirajte tako što u duboke tanjire ili posudice stavite polovinu pirinča i popunite drugom polovinom povrća.

Ovaj pirinač sa povrćem je jednostavno, ali izuzetno ukusno i zdravo jelo.

Ako volite tofu možete iseckati jednu pločicu na kockice, marinirati ih u malo soja sos i dodati u jelo. Ja sam ga ovog puta preskočila, ali i sa njim bude izuzetno ukusno i sa notom azije.

Prijatno sa mojim crnim pirinčem sa pečenim povrćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: