Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendvič sa pečenim povrćem i pestom

Sendvič sa pečenim povrćem i pestom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4481501k208
Sendvič sa pečenim povrćem i pestom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
13/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Sa ovim sendvičem za šampione uopšte vam neće nedostajati šunka"

Potrebni sastojci

  • čabata - 3 komada, ili nekoliko blago zapečenih kriški hleba
  • patlidžani - 1 komad, mali
  • tikvice - 1 komad, srednja
  • paprike - 1 komad, crvena
  • crveni luk - 1 glavica, mala
  • paradajz - 1 komad
  • mocarela - 1 komad, 125 g, pakovanje
  • Pesto
  • humus
  • sos ajoli
  • ulje
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i tikvica se dobro operu i naseckaju na trakice. Semenke paprike se vade i seče se na krugove, kao i luk i paradajz.

Po želji naseckani paradajz može da s enamaže solju i da se ocedi gorka voda.

U posudi se pomeša ulje sa solju i crnim biberom po ukusu. Unutra se pomeša naseckano povrće. Raspoređje se u široku tepsiju podmazanu uljem i obloženu papirom za pečenje ili folijom. Peku se na 200 °C.

Kada je povrće skoro gotovo, čabate se seku na dva dela i na jednu polovinu i stavljaju se komadići mocarele.

Kada se povrće izvadi, na kratko se stavljaju polovine čabate sa mocarelom da se istopi.

Na druge polovine se maže humus i odozgo malo Ajoli sosa. Kada se mocarela istopi, na te polovine se maže pesto.

Pečeno povrće se raspoređuje po hlebu, stavlja se i paradajz i zatvaraju se obe polovine čabate kako biste završili sendviče sa pečenim povrćem i pestom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: