Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Gvakamole»Gvakamole sa pečenim povrćem

Gvakamole sa pečenim povrćem

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Gvakamole sa pečenim povrćem11 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Omiljeni gvakamole je još aromatičniji ako ga napravite sa pečenim povrćem, zar ne znate"

Potrebni sastojci

  • Za gvakamole
  • avokado - 2 - 3 komada
  • crveni luk - 1/2 glavice
  • limeta - 1 komad
  • ljute paprike - 2 - 3 komada, zelena
  • mladi luk - 2 - 3 sruka
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • korijander - 1/2 vezice
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • so
  • Za pečeno povrće
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • rotkva - 1 glavica
  • celer - 1/2 glavice
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na lente šargarepe, a rotkvu, celer i krompir - na kriške. Poređajte povrće u posudu za pečenje i posolite. Prelijte maslinovim uljem i ispecite u rerni na 220 stepeni 30-40 minuta.

Iseckajte pola glavice crvenog luka na krupno i stavite u blender. Dodajte strukova mladog luka i cele očišćene čenove belog luka. Očistite ljute paprike od semenki i žila, isecite na krupno i dodajte i njih.

Odstranite unutrašnjost paradajza pomoću kašike i koristite za gvakamole samo njegov mesnati deo. Dodajte i pola vezice svežeg korijandera.

Prepolovite avokado, odstranite košticu i pomoću kašike izvadite meso. Dodajte avokado, iscedite sok od pola limete, dodajte 2-3 kašike, maslinovog ulja i posolite po ukusu.

Blendirajte sve dok se ne dobije homogena smesa.

Prespite gvakamole u posudicu i dodajte krišku limete.

Servirajte u kombinaciji sa pečenim povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: