Način pripreme
Odvojite žumanca od belanaca u dve posebne posude. Dodajte prstohvat soli u belanca i umutite na mekan sneg mikserom. Dodajte rikotu u žumanca i promešajte dobro. Sipajte sveže mleko i ponovo umutite smesu.
Počnite da dodajete postepeno brašno. Sipajte kašiku praška za pecivo i ponovo promešajte. Sjedinite dve smese pažljivo spatulom, da bi belanca ostala vazdušasta.
Ugrejte kockicu maslaca u plitkom tiganju i pecite palačinke sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju.
Za slatko od kivija oljuštite kilogram voća i isecite na komade. Stavite u duboku posudu na vatru sa šećerom, ostavite smesu da provri i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne.
Dodajte sveže izrendanu koru od limete i iscedite sok od voća u slatkom. Rasrvorite supenu kašiku želatina u malo mlake vode, nakon toga rastopite želatin na pari i dodajte u slatko.
Promešajte i sačekajte ponovo da provri. Kuvajte kratko i skinite posudu sa vatre. Dodajte kašičicu zrna roze bibera da bi ukus bio interesantniji i prospite slatko u odgovarajuću posudu.
Ukrasite mekane američke palačinke sa rikotom slatkom i servirajte.