Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ražnjići»Ražnjić od povrća sa vinegretom

Ražnjić od povrća sa vinegretom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Ražnjić od povrća sa vinegretom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Tajna ukusnog ražnjića od povrća nije više nikakva tajna, smelo vam odajemo da je u vinegretu"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 250 g
  • patlidžan - 1 komad
  • tikvice - 2 komada
  • maslinovo ulje
  • Za vinegret
  • majčina dušica - 2 - 3 struka
  • ruzmarin - 2 - 3 struka
  • limun - 1 komad
  • balsamiko sirće - 50 ml
  • med - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pogodnoj za potapanje ražnjića pomešajte sok od limuna, balsamiko sirće, med i maslinovo ulje. Začinite solju.

Isecite na stino strukove majčine dušice i ruzmarin i dodajte u vinegret.

Isecite tikvicu i patlidžan na kocke. Ostavite čeri paradajz ceo.

Poređajte ražnjić tako što ređate povrće naizmenično.

Pecite na gril tiganju, prelijte maslinovim uljem. Pecite nekoliko minuta sa svake strane, dok ražnjić od povrća ne dobije boju.

Potopite ražnjić dok je još topao u vinegret i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: