Pečene kruške sa orasima i plavim sirom

04/05/2019
"Magična kombinacija ukusa i mirisa - desert koji nećete zaboraviti "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite kruške i očistite od unutrašnjosti. Kašikom napravite udubljenje, u koje ćete staviti nadev.

Potopite suve borovnice u sajder od krušaka da upiju mirise i da omekšaju. Iseckajte orahe krupnije i pecite u suvom tiganju 3-4 minuta, mešajte da ne zagori.

Izrendajte ili izmrvite plavi sir. U posudi pomešajte sir sa pečenim orasima i dodajte borovnice. Promešajte dobro.

Poređajte kruške u pleh za pečenje i iscedite sok od limuna na njih da ne potamne. Napunite ih nadevom od gorgonzole, oraha i suvog voća.

Rasporedite strukove majčine dušice u pleh u punjene kruške. Prelijte sajderom u kojem ste potopili borovnice i prebacite pleh u rernu na 15-20 minuta na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar