Način pripreme
Rastvorite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte prstohvat šećera i ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira.
Za to vreme pripremite sos. Sitno iseckajte crveni, beli luk i čenove belog luka. Dinstajte povrće u maslinovom ulju. Očistite masline od koštica i dodajte u tiganj. Ostavite smesu na nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
Dodajte konzervu sa paradajzom. Začinite smesu suvim začinima majčinom dušicom i origanom. Dodajte biber, so i prstohvat šećera. Iseckajte listove svežeg bosiljka i dodajte u smesu. Ostavie sos da vri.
Dodajte prstohvat soli u brašno, napravite udubljenje i dodajte kvasac. Sipajte 2 supene kašike maslinovog ulja i počnite da mesite. Testo treba da bude glatko i elastično. Oblikujte loptu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.
Razvucite hladno testo za picu na koru prečnika pleha u kojem ćete peći picu. Namažite sosom.
Pecite Marinara picu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Gotovou picu ukrasite listovima svežeg bosiljka.