Pica Marinara

06/05/2019
"Od mešenja testa do ukusnog nadeva - pogledajte kako sami da pripremite klasičnu picu Marinaru."
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte prstohvat šećera i ostavite nekoliko minuta da se kvasac aktivira.

Za to vreme pripremite sos. Sitno iseckajte crveni, beli luk i čenove belog luka. Dinstajte povrće u maslinovom ulju. Očistite masline od koštica i dodajte u tiganj. Ostavite smesu na nekoliko minuta dok povrće ne omekša.

Dodajte konzervu sa paradajzom. Začinite smesu suvim začinima majčinom dušicom i origanom. Dodajte biber, so i prstohvat šećera. Iseckajte listove svežeg bosiljka i dodajte u smesu. Ostavie sos da vri.

Dodajte prstohvat soli u brašno, napravite udubljenje i dodajte kvasac. Sipajte 2 supene kašike maslinovog ulja i počnite da mesite. Testo treba da bude glatko i elastično. Oblikujte loptu, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta.

Razvucite hladno testo za picu na koru prečnika pleha u kojem ćete peći picu. Namažite sosom.

Pecite Marinara picu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotovou picu ukrasite listovima svežeg bosiljka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar