Piletina Marinara

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Piletina Marinara
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Danas smo u raspoloženju za piletinu u marinadi, a vi?"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg, belo i bataci
  • jaja - 3 komada
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 1 šolja
  • parmezan - 30 g
  • kačkavalj - 200 g
  • prezle - 50 g
  • biber
  • so
  • bosiljak
  • origano
  • luk - 2 male glavice
* merne jedinice

Način pripreme

U zagrejanoj masnoći zapržimo luk i beli luk, isečene na sitno.

Paradajz pire, razmućen sa malo vode dodajemo u smesu na ringli i ostavljamo sos da se zgusne oko 3-4 minuta i nakon toga sklanjamo sa ringle.

U drugom tiganju zagrevamo masnoću ponovo. Piletinu isečemo na porcije (ako koristimo celo pile) i svako parče uvaljamo u smesu od parmezana i prezli.

Zapržimo sa dve strane, dok ne dobije zlatastu koricu. Izvadimo iz tiganja i poređamo porcije u posudu za pečenje. Odozgo prelivamo sosom i posipamo narendanim kačkavaljem.

Zapečemo dinstano pile još oko 10-15 minuta.

Piletina Marinara je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: