Način pripreme
Pomešajte prvih 5 sastojaka za koru i promešajte. Pomešajte 2 supene kašike ove smese sa orasima i suvim grožđem, što će pomoći da radnomerno rasporedite kore.
Umutite jaja sa dve vrste šećera dok ne dobijete mekan krem i dodajte postepeno ulje, sok od pomorandže i izrendanu koru. Dodajte prvu suvu smesu u tečne sastojke i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Nakon toga pomešajte sa šargarepom i na kraju sa suvim grožđem i orasima.
Rasporedite smesu u namazan kalup, obložen papirom za pečenje. Stavite koru od šargarepe da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta, ali proverite čačkalicom za zube.
Pečenu koru ostavite da se ohladi i izvadite da se ohladi na rešetku za roštilj da se potpuno ohladi. Nakon toga isecite na 2 posebne kore.
Za krem prvo umutite maslac na mekan krem. Dodajte krem sir, koru od pomorandže i postepeno mutite dodavajući šećer u prahu. Mutite dok ne dobijete gladak krem, ali nemojte preterivati da se krem ne bi razvodenie. Stavite ga na kratko u frižider.
Nakon toga zalepite koru sa kremom i odozgo tortu namažite preostlaim kremom. Napravite odgovarajući ukras i ostavite tortu nekoliko sati na hladnom pre serviranja.