Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Dinstana srca sa lukom, šargarepom i kiselom pavlakom

Dinstana srca sa lukom, šargarepom i kiselom pavlakom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Dinstana srca sa lukom, šargarepom i kiselom pavlakom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
2
"Probajte ovo ukusno jelo i obećajte da više nećete izbegavati sveža srca u prodavnici"

Potrebni sastojci

  • svinjska srca - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • kisela pavlaka - 2 - 3 supene kašike
  • biber
  • univerzalni začin
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo šargarepu i uz pomoć ljuštilice sečemo, nakon toga dobijene tanke štapiće od šargarepe i isečemo još jednom po dužini.

Luk sečemo na krugove. Prethodno stavljamo srca u vodu i kuvamo ih.

U tiganj stavljamo malo ulja u kojem dinstamo luk oko 10 minuta sa malo vode, nakon toga stavljamo isečenu šargarepu i posipamo vegetom.

Poklopimo i povrće dinstamo oko 20-25 minuta dok ne omekša. Očišćena i prethodno skuvana srva sečemo na kockice i dodajemo u luk i šargarepu.

Pred kraj prženja stavljamo dve ili tri kašike kisele pavlake i mleveni biber. Ostavljamo malo i skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: