Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Salata od punjenog paradajza sa cveklom i patlidžanom

Salata od punjenog paradajza sa cveklom i patlidžanom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Salata od punjenog paradajza sa cveklom i patlidžanom
Fotografije: Iliana Dimova
5 / 6
07/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Ovo nije samo salata - ovo je miks salata i još bonus za serviranje"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 6 komada, srednji, za punjenje
  • patlidžan - 150 g, pečen i oljušten
  • cvekla - 1/2 komada, srednja
  • majonez - 1 kašika
  • so
  • krastavac - za garnir
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite, osušite i oštrim nožem isecite gornji deo, a sredinu uklonite. Možete koristiti i kašičicu. Treba da napravite udubljenje, gde ćete staviti salatu od cvekle i patlidžana.

Malo paradajz posolite unutra i okrenite ih na tanjir, da se ocedi sok. Pečen i oljušten patlidžan sitno iseckajte. Cveklu ogulite i stavite da se kuva.

Kada je gotova, isipajte vodu i sipajte hladnu. Kada se cvekla ohladi, krupno je narendajte i pomešajte sa patlidžanom.

Dodajte jednu kašiku majoneza, posolite ako je potrebno i dobro promešajte. Dobijenom salatom napunite oceđeni paradajz. Ukrasite listovima peršuna i kolutovima svežeg krastavca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: