Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Teleće ćuftice sa bulgurom i nadevom od luka

Teleće ćuftice sa bulgurom i nadevom od luka

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Teleće ćuftice sa bulgurom i nadevom od luka
Fotografije: Mihaela Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Pravi recept za pripremu savršenih ćuftica"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • zelena paprika - 1/2 komada
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 2 - 3 struka
  • bulgur - 1 šolja za kafu
  • kumin - prstohvat
  • piment - prstohvat
  • so - po ukusu
  • ulje
  • brašno - za prženje
  • za nadev
  • orasi - 60 - 70 g
  • luk - 2 glavicd
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Bulgur prelivamo sa 1 šoljom za kafu mlake vode, promešamo i ostavljamo 10 minuta da nabubri.

Mleveno meso začinimo kuminom, pimentom i solju. Dodajemo sitno iseckani luk i papriku, dodajemo i jaje. Pospipamo iseckanim peršunom i dobro promešamo.

Sipamo u bulgur i ponovo sve promešamo.

Luk i nadev sitno iseckamo i dinstamo dok ne dobije zlatnu boju u ulju. Posipamo čubrom i dodajemo orahe i pržimo još 2-3 minuta, neprestano mešamo. Ostavljamo da se ohladi.

Na namazanu dasku od mlevenog mesa oblikujemo ravne ćuftice, preko njih stavljamo nadev. Oblikujemo i uvaljamo u brašno.

Pržimo sa obe strane u ugrejanom ulju.

Prilikom serviranja ukrašavamo ćuftice preostalim nadevom, kriškom paradajta ili nekim sosom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: