Način pripreme
Natopite bulgur u hladnoj vodi na 10 minuta. Isperite dobro i stavite u šerpu s vodom da se skuva za 10-15 minuta.
Procedite i ostavite da se ohladi. Stavite mleveno meso u posudu. Dodajte mu luk i beli luk iseckan na sitno, bulgur i začine.
Dodajte prezle i zamesite dobro. Ostavite mleveno meso u frižideru bar 30 minuta, da se pomešaju arome. U posudi pomešajte prezle i namrvljeni kornflejks.
Od mlevenog mesa vlažnim rukama formirajte male ćuftice. Uvaljajte ih u prezle s kornflejksom i poređajteu posudu za pečenje postavljenu papirom.
Pecite ćuftice na 200 stepeni oko 25-30 minuta. U posudici pomešajte majonez, mleko, beli luk i so po ukusu. Servirajte ćuftice sa sosom i čašom dobrog crnog vina.