Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od patlidžana sa šunkom

Janija od patlidžana sa šunkom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Janija od patlidžana sa šunkom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ukusna i ekonomična janija, koja će se svakoj domaćici usladiti"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada (beli i plavi)
  • paprike - 5 komada, žute
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 3 komada (može i i tegle, ljušten)
  • kobasica - 150 g, šunka
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu prvo propržite prvo krupno seckan luk i paprike. Patlidžan isecite na kockice i stavite ga u slanu vodu, da otpusti gorak ukus. Beli patlidžan i nije gorak, ali za plavi je potrebno 15 minuta najmanje.

Dodajte i njega u šerpu i pržite dok ne omekša, sa malo aleve paprike i sipajte malo vode. Kada počne da se kuva, dodajte i sitno iseckan i oljušten paradajz.

Neka se sve kuva dok patlidžan ne bude gotov, pa dodajte komadiće šunke. Tako neka se kuva oko 5 minuta i janija je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: