Kaša od bundeve sa pirinčem i maslacem

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
09/05/2019
"Neveroavtan desert koji će vas odmah osvojiti - i ukus i aroma "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, kuvana, topla
  • pirinač - 100 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 100 ml, gde se kuvala bundeva
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 5 - 6 kašika, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite bundevu u posudu da se kuva.

Kada bude gotova, pomoću prese za krompir je ispasirajte, dok je još topla.

Bundevi dodajte vodu, gde se kuvala (100 ml/ i vratite na ringlu.

Pirinač dobro operite, dok voda ne bude providna pri pranju.

Čim smesa proključa, dodajte oprani pirinač i so i ostavite da se kuva 10 minuta.

Sklonite sa vatre, a onda dodajte kravlji maslac i šećer.

Sve dobro promešajte, dok se šećer ne otopi, pa sipajte 500 ml mleka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar