Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sotirani krompir»Mladi krompir sa lukom i slaninom na francuski način

Mladi krompir sa lukom i slaninom na francuski način

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Mladi krompir sa lukom i slaninom na francuski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Mladi krompiri su najukusniji, kada su pripremljeni ovako - sa lukom i slaninom na francuski način"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg, sitniji
  • luk - 300 g, male glavice, crni
  • peršun - 1/2 veze
  • slanina - 150 g ili dimljene grudi
  • maslac - 100 g, kravlji ili margarin
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ispržite u maslacu cele krompire, izvadite ih i posolite.

U istoj masti propržite cele glavice luka, izvadite i takođe posolite.

Na kraju u maslacu ispržite kockice slanine.

Promešajte sotirani krompir, luk i slaninu i pospite sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: