Medena turšija sa paradajz-paprikama

14/05/2019
"Po čemu se poznaju ukusne turšije - po marinadi naravno, a ova je neverovatna "
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 3 - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • kupus - 200 g
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • celer - 1 komad
  • za toplu marinadu
  • sirće - 100 ml
  • šećer - 100 g
  • med - 3 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 50 ml
  • voda - 300 ml
  • piment - 1 supena kašika
  • lovorov list - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite i očistite paradajz-paprike. Isecite ih na četvrtine. Isecite i kupus i šargarepu krupnije. Iskidajte listove celera.

U duboku posudu na vatri sipajte vodu i dodajte šeće, maslinovo ulje, sirće i med. Začinite solju i biberom, dodajte zrna pimenta i lovorov list. Ostavite smesu da provro.

Poređajte povrće u tegle, smenjujte ih. Stavite unutra aspirin da sačuvate turšiju. Prelijte toplom marinadom do ivice tegle i zatvorite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar