Način pripreme
U mlakoj vodi izmrvimo kvasac sa šećerom, promešamo i ostavljamo u čašu da nadođe, oblikujemo poklopac.
Sipamo belo brašno u veliku posudu i napravimo udubljenje u sredini. Dodajemo integralno brašno, so, ulje, svetlo i tamno pivo i mleveno laneno seme.
Dodajemo nadošao kvasac, promešamo viljuškom, kad više ne može da se meša, zamesimo loptu od testa.
Odozgo namažemo uljem i ostavljamo 30 minuta da nadođe. Na papiru za pečenje namazanim rukama oblikujemo list dako da dobijemo ivice.
Očistimo zelenu papriku od semenki i pečemo na roštilju. Oljuštenu papriku posipamo sa malo soli i iskidamo na trakice. Poređamo trakice paprike ka žilice na listu. Odozgo posipamo semenkama.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo. Serviramo toplu sa šarenom solju ili parčetom domaćeg sira. Ukusno!