Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Kobasica sa šljivama i krompir pireom

Kobasica sa šljivama i krompir pireom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Kobasica sa šljivama i krompir pireom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Predlažemo kulinarski Oskar za onog genija kuvara koji se prvi setio da pripremi kobasicu sa šljivama i krompirom"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 3 kobasica, krupnije iseckana
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • praziluk - 1 struk
  • glavica celera - 80 g
  • šljive - 3 - 4 g suve
  • rum - 30 ml
  • teleći bujon - 500 ml
  • za pire
  • krompir - 3 - 4 komada, kuvan
  • majčina dušica - 10 g
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pecite kobasicu u ugrejanom tiganju sa svih strana.

Dodajte u tiganj glavicu luka, isečenu na kockice, šljive, šargarepu i praziluk. Izgnječite i dodajte 2-3 čena belog luka, sitno iseckan luk, prelijte uljem i pecite u ugrejanom rerni 15-20 minuta na 180 stepeni.

Za sos

Nakon što sastojci budu gotovi, izvadimo kobasicu. Sipajte rum u karamelizovani povrće i promešajte. Nakon što alkohol ispari, dodajte teleći bujon i sačekajte da se sve zgusne.

Za pire

Dodajte u kuvani krompir maslinovo ulje, prstohvat soli i izgnječite. Nakon toga začinite i sitno iseckanom majčinom dušicom.

Servirajte kobasicu sa krompir pireu i sosom od karamelizovanog povrća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: