Ćufte čorba sa boranijom

15/05/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj5781
"Svim ljubiteljima bogatih čorba od povrća preporučujemo ovu ćufte čorbu sa boranijom - aromatična i ukusna "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i isečemo na sitno luk. Mleveno meso pomešamo sa pirinčem (1 kašika), kuminom, čubrom, biberom po ukusu i lukom isečenim na sitno (1 kašika). Zamesimo dobro i pravimo male loptice. Uvaljamo obilno u brašno.

U ulju (2 kašike) zapržimo ćuftice. Kada su gotove, vadimo iz masnoće i u istu masnoću dodajemo na sitno isečen luk, boraniju, kari, biber, alevu papriku (2 kašičice) i malo vode (približno 1 šolju).

Dinstamo povrće i kad omekša i ostane na masnoći posipamo brašnom (2 kašike). Mešamo i sipamo toplu vodu (1 i po litar). Dodajemo maslac (1 kašiku) i kada provri čorba, dodajemo zapržene loptice i opran pirinač (2 kašike).

Posolimo po ukusu, posipamo mrvljenom sušenom nanom po ukusu i kuvamo čorbu, dok se sastojci ne skuvaju. Ako je neophodno dolivamo toplu vodu. U gotovu čorbu sipamo toplo sveže mleko, promešamo i kuvamo još minut. slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar