Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa boranijom

Jagnjeća čorba sa boranijom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Jagnjeća čorba sa boranijom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Porcija tople jagnjeće čorbe sa boranijom - to želimo upravo sada"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 g
  • boranija - 250 g
  • paradajz - 1 - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • mladi beli luk - perca
  • mladi luk - perca
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • nana - izdašan prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • za zapršku
  • žumance - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu jagnjeću čorbu odaberite masnije meso. Isecite ga na male komadiće.

U šerpi zagrejte šolju maslinovog ulja. Stavite isečene glavice, luka, zelena pera i meso. Zapržite 5-6 minuta, mešajući neprestano.

Začinite sa kašičicom aleve paprike i sipajte oko litar vode.

Kada čorba provri, posolite, dodajte boraniju i kuvajte 20 minuta, nakon toga dodajte očišćen i na male parčiće isečen paradajz.

Dokuvajte čorbu dok ne bude gotova. Sklonite posudu sa ringle i začinite izdašnim prstohvatom usitnjene nane i peršuna.

Umutite jedno žumance sa tri kašike kiselog mleka.

Sipajte nekoliko kutlača čorba, mešajući neprestano i nakon toga vratite zapršku u šerpu.

Servirajte jagnjeću čorbu sa boranijom posutu prstohvatom nane i bibera.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: