Prolećna pileća čorba

15/05/2019
"Aromatična pileća čorbica sa svežim prolećnim sastojcima - od sada i u vašem domu "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano101
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • šargarepa - 150 g
  • mladi luk - 1/2 veze, crni
  • mladi beli luk - 1/2 veze
  • peršun - 1/2 veze
  • maslac - 50 g, kravlji ili margarin
  • biber - po ukusu
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon - oko litar, može i kockica
  • za dodatak od jaja
  • jaja - 2 komada
  • mleko - 100 ml, sveže
  • peršun - 1 veza
  • maslac - 1 - 2 supene kašike, kravlji
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice, izrendan
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za dodatak od jaja pomešajte polovinu sitno iseckanog peršuna sa dobro umućenim mlekom i jajima, začinite muskatnim oraščićem i solju i sipajte u duboko namazanu posudu.

Stavite posudu na vatru i nakon što smesa provri isključite ringlu i na njoj ostavite smesu oko 20 minuta i nakon što se ohladi, isecite je na komade.

Skuvajte sitno isečeno pile bez kostiju u bujonu zajedno sa lovorovim listom i kad bude skoro gotovo dodajte komade sitno iseckanog luka i belog luka, dinstajte u maslacu tračice šargarepe, komade dodatka od jaja i nakon što provri ponovo, pospite pileću čorbu preostalim sitno iseckanim peršunom i biberom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar