Božićni slatki hleb na nemački način

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
16/05/2019
"Možete da porpustite da ukrasite jelku, ali ne i da napravite Božićni slatki kolač na nemački način "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećer - 140 g
  • vanila - 1, esencija
  • so - prstohvat
  • mekani maslac - 250 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • sušeno voće - 200 g, po želji
  • šećer u prahu - 150 g
  • kora pomorandže - od 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. Pomoću žice mutite dok se sve ne sjedini.

U činiji umutite jaje, kiselo mleko i tečnu vanilu. Potrebno je da pre toga sve bude na sobnoj temperaturi.

Brašnu dodajte 150 g mekog maslaca /na sobnoj temperaturi/, koji ste prethodno iseckali na kocke.

Počnite rukama da mesite testo, tako što ćete mekom maslacu polako dodavati brašno, kašiku po kašiku od tečne smese.

Dobijenom testu dodajte 100 g suvog grožđa i 100 g sušenih kajsija i rendane kore pomorandže.

Rukama raširite testo. Uvijte u rolat. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite slatki hleb preko na pek papir i pecite tačno sat vremena.

Otopite preostali maslac i dok je još vruć, premažite ga maslacem. Preko posipajte šećerom u prahu i tako dok vam ne ponestane maslaca i šećera u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar