Božićni slatki hleb na nemački način (Štolen)
Коледен щоленChistmas Stollen
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štolen»Božićni slatki hleb na nemački način (Štolen)

Božićni slatki hleb na nemački način (Štolen)

IsiIsi
Početnik
6331493
Božićni slatki hleb na nemački način (Štolen)
Fotografije: Isi
1 / 2
16/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Možete da porpustite da ukrasite jelku, ali ne i da napravite Božićni slatki kolač na nemački način"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • šećer - 140 g
  • vanila - 1, esencija
  • so - prstohvat
  • mekani maslac - 250 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • sušeno voće - 200 g, po želji
  • šećer u prahu - 150 g
  • kora pomorandže - od 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. Pomoću žice mutite dok se sve ne sjedini.

U činiji umutite jaje, kiselo mleko i tečnu vanilu. Potrebno je da pre toga sve bude na sobnoj temperaturi.

Brašnu dodajte 150 g mekog maslaca /na sobnoj temperaturi/, koji ste prethodno iseckali na kocke.

Počnite rukama da mesite testo, tako što ćete mekom maslacu polako dodavati brašno, kašiku po kašiku od tečne smese.

Dobijenom testu dodajte 100 g suvog grožđa i 100 g sušenih kajsija i rendane kore pomorandže.

Rukama raširite testo. Uvijte u rolat. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite slatki hleb preko na pek papir i pecite tačno sat vremena.

Otopite preostali maslac i dok je još vruć, premažite ga maslacem. Preko posipajte šećerom u prahu i tako dok vam ne ponestane maslaca i šećera u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: