Način pripreme
U činiju sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer i so. Pomoću žice mutite dok se sve ne sjedini.
U činiji umutite jaje, kiselo mleko i tečnu vanilu. Potrebno je da pre toga sve bude na sobnoj temperaturi.
Brašnu dodajte 150 g mekog maslaca /na sobnoj temperaturi/, koji ste prethodno iseckali na kocke.
Počnite rukama da mesite testo, tako što ćete mekom maslacu polako dodavati brašno, kašiku po kašiku od tečne smese.
Dobijenom testu dodajte 100 g suvog grožđa i 100 g sušenih kajsija i rendane kore pomorandže.
Rukama raširite testo. Uvijte u rolat. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite slatki hleb preko na pek papir i pecite tačno sat vremena.
Otopite preostali maslac i dok je još vruć, premažite ga maslacem. Preko posipajte šećerom u prahu i tako dok vam ne ponestane maslaca i šećera u prahu.