Način pripreme
Skuvajte pirinač u vodi. Ocedite. Stavite 600 ml mleka zajedno sa šećerom na vatru. Umutite žumanca sa skrobom i preostalim mlekom. Dodajte pirinač u mleko sa šećerom i ostavite da vri 10 minuta.
Nakon toga, neprestano mešajte i dodajte smesu od žumanaca. Mešajte dok se puding ne zgusne. Dodajte prethodno potopljen želatin u malo vode i mutite.
U posudi izmrvite koru i dodajte med. Mešajte lepo da se natopi. U kalup, sa ivicama koje se skidaju stavite mrvice i lepo pritisnite da oblikujete koru. Odozgo sipajte puding od pirinča i poravnajte dobro. Stavite tortu u frižider da se stegne nekoliko sati.
Isecite jagode na kockice i rasporedite preko torte. U 100 ml vode potopite želatin. Nakon toga rastopite na pari i dodajte u sirup od ruže. Promešajte dobro i pažljivo sipajte preko jagoda.
Vratite tortu ponovo u frižider na još 2-3 sata ili dok se potpuno ne stegne. Da biste lakše premestili tortu u odgovarajući tanjir, obložite ivice kalupa streč folijom.