Čokoladni mus sa kompotom i viskijem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
20/05/2019
"A kažu da raj ne postoji - jedna kašičica ovog musa će vas odvesti tamo "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za čokoladni mus
  • prirodna čokolada - 150 g
  • maslac - 30 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 50 g
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • kakao u prahu - 1 kašika
  • so
  • Za kompot od trešanja
  • sušene trešnje - 200 g
  • voda - 50 ml
  • šećer - 100 g
  • viski - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite čokladu i maslac na pari. Odvojte žumanca od belanaca u dve posude. Umutite žumanca sa šećerom i kakaom u prahu. Umutite balanca u sneg zajedno sa prstohvatom soli. U trećoj posudi umutite slatku pavlaku.

Ujedinite žumanca i pavlaku. Dodajte u etpapama istopljenu čokoladu sa maslacem. Na kraju dodajte i sneg od belanaca pomoću špatule i lakih pokreta, da bi se sačuvala njihova zapremina. Ohladite gotov mus u frižideru.

Za kompot zagrejte sušene trešnje zajedno sa vodom i šećerom u posudi na ringli. Dodajte viski. Kuvajte dok alkohol ne ispari i sirup se ne redukuje.

Servirajte ohlađen čokoladni mus u desertnim čašama, garniran kompotom od sušenih trešanja i viskija.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar