Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Uvijena pita sa zeljem i sirom

Uvijena pita sa zeljem i sirom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Uvijena pita sa zeljem i sirom
Fotografije: Hrana za Dushata
9 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Eto tako pitu prave majstori - uvijenu i sa svežim nadevom sa zeljem i sirom - nek vam je ukusno"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket
  • zelje - 500 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • sir - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 100 g
  • sveže mleko - 150 - 200 ml
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite drške i tvrde žile svežeg zelja i isecite ga na krupno. Ugrejte maslac i ulje u dubokoj posudi i sotirajte zelje dok ne omekša. Isecite na sitno mladi luk i dodajte.

Posolite i kuvajte još minut-dva.

Umutite u posudi jaja i dodajte kiselo mleko i sodu za hleb. Izmrvite sir u posudu i promešajte. Ohladite blago dinstano zelje i dodajte u nadev od jaja i sira.

Izvadite kore za pitu i stavite jednu na radnu površinu. Namažite sa malo ulja ili istopljenog maslaca i slepita sa drugom korom.

Stavite nadev u uvijte u rolat. Stavite u posudu za pečenje i ponovite sa preostalim korama oblikujući uvijenu pitu.

Prelijte pitu sa pola šolje svežeg mleka i prebacite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: