Pečene paprike sa musom od sitnog sira

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8903
3
22/05/2019
"I baba zna da pravi pečene paprike, ali da li baba zna da pravi mus od sitnog sira i keks od parmezana "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite i očistite paprike. Nakon toga ih stavite u odgovarajuću posudu za pečenje, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i začinite prstohvatom soli. Pecite na 250 stepeni 15-20 minuta.

Za marinadu za paprike:

Isecite peršun i mirođiju na sitno. Pomešajte ih u posudi sa 3 kašike maslinovog ulja, kašikom sirćeta i kašičicom soli i šećera.

Izvadite u posudu pečene paprike i poklopite na nekoliko minuta. Oljuštite ih i dodajte u posudu sa marinadom.

Za keks od parmezana:

Pomešajte u posudi 4 kašike brašna, 2 kašike parmezana i 100 g hladnog maslaca i zamesite rukama. Od gotovog testa oblikujte rukama keks i stavite ga u posudu za pečenje na papir za pečenje.

Pospite parmezanom pre nego što ih stavite u rernu na 4-5 minuta na 250 stepeni.

Za mus:

Zapecite 30 grama oraha na suvom tiganju, posle ih isecite na sitno i pomešajte sa sitnim sirom i kašikom maslinovog ulja, promešajte smesu.

Na kraju sklopite jelo stavljajući začinjene paprike, gotov keks od parmezana i mus od sitnog sira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar