Način pripreme
Isecite pileće grudi na tanke komade i posolite i pobiberite ih.
Zagrejte ulje u tiganju. Propržite pileće filete u njemu sa belim lukom i strukovima ruzmarina i majčine dušice.
Isecite bundevu na kockice i prodinstajte je u zagrejanom tiganju sa maslacem.
Narendajte parmezan i dodajte ga u tiganj sa bundevom. Dodajte još i pileći bujon i ostavite smesu da proključa. Pasirajte dobijenu smesu dok ne dobijete gladak sos.
Izvadite strukove začina i čenove belog luka iz tiganja sa piletom i dodajte ih kuvanom pirinču. Pirinču dodajte i ulje od šnicli piletine.
Stavite pirinač na vatru nekoliko minuta, da se zagreje. Dodajte kockice maslaca i promešajte.
Poslužite, tako što ćete prvo napraviti kanape od pirinča, a preko njega postaviti pileće filete i preliti jelo veluteom od bundeve.