Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa Veluteom od bundeve

Pileći file sa Veluteom od bundeve

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Pileći file sa Veluteom od bundeve4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Ukus mu je isti kao i naziv - savršen"

Potrebni sastojci

  • za pileći file
  • pileće grudi - 400 g
  • đumbir - 20 g, svež, koren
  • limun - 1 komad
  • peršun - 5 - 6 struka
  • ulje susama - 1 kašika
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • ruzmarin - 1 - 2 struka
  • majčina dušica - 1 - 2 struka
  • so
  • za velute od bundeve
  • bundeva - 200 g
  • maslac - 50 g
  • pileći bujon - 150 ml
  • parmezan - 50 g
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na tanke komade i posolite i pobiberite ih.

Zagrejte ulje u tiganju. Propržite pileće filete u njemu sa belim lukom i strukovima ruzmarina i majčine dušice.

Isecite bundevu na kockice i prodinstajte je u zagrejanom tiganju sa maslacem.

Narendajte parmezan i dodajte ga u tiganj sa bundevom. Dodajte još i pileći bujon i ostavite smesu da proključa. Pasirajte dobijenu smesu dok ne dobijete gladak sos.

Izvadite strukove začina i čenove belog luka iz tiganja sa piletom i dodajte ih kuvanom pirinču. Pirinču dodajte i ulje od šnicli piletine.

Stavite pirinač na vatru nekoliko minuta, da se zagreje. Dodajte kockice maslaca i promešajte.

Poslužite, tako što ćete prvo napraviti kanape od pirinča, a preko njega postaviti pileće filete i preliti jelo veluteom od bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: