Način pripreme
Rerna 180 stepeni;
Okrugli kalup za tart sa rebrastim zidovima, dobro namazan i pokriven sa malo brašna.
U posudu se sipa brašno, šećer u prahu, so i prašak za pecivo, mešaju se žicom. Dodaje se maslac u kockama i prstima ruku ili poslastičarskim blenderom se pretvara u mrvice.
Dodaju se žumanca i brzo se zamesi masno testo. Uvija se u svežu foliju i ostavlja se 30 minuta u frižideru.
Ohlađeno testo se razvija po prečniku dna tarta. Seče se i stavlja se u kalup. Od ostataka se oblikuju lente koje se stavljaju oko osonove, pri čemu se blago pritiskaju ka dnu i ka rebrastom delu voćnog tarta.
Tako oblikovano testo se izbode viljuškom. Odozgo se stavlja papir za pečenje i puni se perlama za pečenje ili zrnima pasulja da bi se izvršilo slepo pečenje. Stavlja se u rernu na 180 stepeni i peče se oko 20 minuta. Vadi se, sklanja se papir za pečenje sa perlama i dopeče se hoš oko 15 minuta.
Vadi se iz rerne i ostavlja se da se ohladi u samom kalupu, oko 20 minuta, nakon toga se vadi ostavlja se da se potpuno ohladi.
Krem:
Šećer u prahu se pomeša sa grčkim kiselim mlekom i vanilom, mute se na maloj brzini miksera. Dodaje se i pavlaka i muti se na velikoj brzini, dok smesa ne dobije tvrde vrhove.
U ohlađeno testo se sipa krem od pavlake i prekriva se jagodama, isečenim na polovine ili četvrtine.