Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Sotirani Krompir»Aromatičan hrskav mladi krompir

Aromatičan hrskav mladi krompir

Vili NaidenovaVili Naidenova
Početnik
1057
Aromatičan hrskav mladi krompir
Fotografije: Georgievaiv
2 / 4
17/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Objavljujemo sezonu ukusnog mladog krompira otvorenom, obeležićemo je odgovarajuće sa ovim isprobanim receptom"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • biber
  • ljuta aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite mladi krompir jednake veličine (srednje) i operite ga veoma dobro zato što će se kuvati sa korom. Isecite krompir po sredini na pola i kuvajte ga u posoljenoj vodi 10 minuta. Nakon što istekne vreme kuvanja izvadite ga u cediljku, da se iscedi sva suvišna voda.

Prebacite krompir u veliku posudu. Iseckajte na sitno čenove belog luka, kao i ruzmarin.

U tiganj sipajte ulje i zapržite beli luk i ruzmarin dok ne porumene. Ostavite ulje sa začinima da se blago ohladi i procedite ga kroz sitnu cediljku. Sipajte dok je još toplo ulje preko krompira u posudu, dodajući so, biber i malo ljute aleve paprike. Promešajte veoma dobro dok ne upiju svo ulje.

Dobro je da su, kako ulje, tako i kormpir, topli u trenutku kada ih mešate, zato dok kuvate krompir možete da napravite aromatično ulje. Kada krompir upije ulje, poređajte ga u posudu za pečenje u koju ste stavili papir za pečenje.

Pecite krompir na 200 stepeni 60 minuta, a nakon prvih 30 minuta okrećete krompir na drugu stranu.

Postoji i druga varijanta - umesto da ga pečete u rerni, možete da ga ispržite.

U tu svrhu ostavite malo aromatičnog ulja, koje se koristi za prženje. Krompir se prži na srednjoj temperaturi oko 15-20 minuta pri čemu se okreće na svakih 5 minuta.

Aromatični hrskavi mladi krompir je jedinstven - hrskav spolja i kremast iznutra.

Probajte obavezno, nećete zažaliti.

Prijatno

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: