Krhka jagnjetina sa peršunom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
23/05/2019
"Ova jagnjetina je razlog da toliko mnogo volimo jagnjetinu - probajte i razumećete o čemu je reč "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 750 g
  • pirinač - 80 g
  • mladi luk - 2 vezice, beli deo od stabla
  • šaragrepa - 2 komada, manja
  • celer - 1/3 male glavice
  • biljna masnoća - 1 kašičica
  • maslac - 40 g
  • peršun - 2 vezice
  • nana - 1/2 vezice
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 2 šolje
  • biber - 10 zrna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 3 šolje
  • limun - 1/2 komada, sok od citrusa
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se očisti od žila i masnoća i osuši se.

Iseče se na male komadiće i zaprži se na kratko u biljnoj masnoći. Izvadi se rešetkastom kašikom u tanjir.

U istoj masnoći sotiramo usitnjeni luk i šaragrepe, isečene na sitne kocke.

Pirinač smo natopili 20 minuta u vodi. Ocedimo, isplaknemo i dodajemo u povrće.

Vraćamo jagnjeće meso, začinjavajući solju, biberom i prelivamo vodom. Ostavljamo ga da se krčka na tihoj vatri dok na pola ne omekša.

Dodajemo isečen peršun i nanu. Ostavljamo nekoliko strukova za aranžiranje. Stavljamo sastojke u posudu za pečenje.

Prelivamo smesom od mleka i jaja, brašnom i kašikom soka od limuna.

Maslac blago zapržimo na tiganju a obojimo ga alevom paprikom.

Posipamo zapršku i stavljamo po nekoliko listića nane.

Zapečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne zarumeni.

Serviramo jagnjetinu sa peršunom toplu, garniranu sa kašikom kiselog mleka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar