Svež kupus sa piletinom u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70243
23/05/2019
"Postoje ljubavni parovi u hrani, koji su najukusniji kada se kombinuju - baš kao piletina i kupus "
Priprema25 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 947
  • Pregledi tokom meseca2114
  • Pregledi tokom sedmice298
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 sveža glavica
  • pileći bataci - 3 - 4 komada, ili više, ako su parti bataci
  • ulje - 150 - 200 ml
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
  • sirće
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz sos - 4 kašike
  • biber - u zrnu
  • čubar - 1 prstohvat
  • lovorov list - 1 komad
  • mirođija
  • mladi beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se kuvaju dok ne budu gotovi.

Kupus sam isekla izgnječila sa solju i malo sirćeta.

Zagrejala sam ulje i dodala dva čena belog luka, isečen kupus, kašiku aleve paprike, paradajz soso i pržila 10 minuta dok sastojci nisu omekšali.

Začinila sam biberom u zrnu, prstohvatom čubra, svežom mirođijom i jednim lovorovim listom.

Prebacila sam u posudu za pečenje, poređala unapred skuvane batake, sipala malo bujona i pekla u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok jelo nije ostalo na masnoći.

Posula sam usitnjenim mladim belim lukom i mirođijom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar