Sporo pečeno jagnje prirodnog ukusa

Sporo pečeno jagnje prirodnog ukusa
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
24/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje210 min.
Ukupno215 min.
Porcije8
"E ovo je najukusnija jagnjetina sa ukusom kao nekad - nemojte lizati usne, nego zapišite"

Potrebni sastojci

  • jagnje - oko 6 kg /pola jagnjeta/
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • biber - 1 supena kašika
  • bujon - 350 ml, od povrća
  • za prilog
  • krompir - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu maslinovo ulje sa solju, biberom i alevom paprikom i promešajte. Stavite meso u veliki pleh i lepo utrljajte začine u jagnjetinu, oko nje sipajte bujon.

Pokrijte pleh alminijumskom folijom i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 20 minuta, nakon toga smanjite na 160 stepeni i pecite dva i po sata ili dok ne bude gotovo. Za vreme pečenja je dobro da prelivate meso da se ne osuši.

Na kraju skinite foliju, proverite viljuškom da li je meso gotovo, treba da bude krto i da se odvaja od kostiju, ako je potrebno pecite još.

Za savršenu boju vaše pečene jagnjetine i hrskavu koricu, biće potrebno da pečete bez folije još 30 minuta, tako što ćete pojačati stepene.

Napomena: Ako želite, možete oljuštiti pola kilograma krompira, isecite i dodajte u sporo pečeno jagnje 40-50 minuta pre kraja pečenja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: