Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa maskarponeom i kiselom pavlakom

Keks torta sa maskarponeom i kiselom pavlakom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Keks torta sa maskarponeom i kiselom pavlakom
Fotografije: Magdalena Kumanova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Nemojte se stideti, odsecite veliko parče, znamo koliko ga želite"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g, kakao
  • maskarpone - 220 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 120 g, prosejan
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • banane - 1 komad
  • sveže mleko - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte i lepo umutite maskarpone, kiselu pavlaku i šećer u prahu.

Rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Isecite bananu na tanke krugove.

Ugrejte malo sveže mleko. Potopite keks u sveže mleko i poređajte u pleh.

Kad poređate prvi red keksa, sipajte od krema i poravnajte. Odozgo poređajte krugove banane. Stavite kapljice rastopljene čokolade. Ponovite drugi sloj keksa i tako dok ne potrošite sastojke.

Završite kremom, ukrasite rastopljenom čokoladom. Stavite keks tortu u frižider da se hladi sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: