Karamel torta sa medenim korama

"Verujte nam, još je ukusnije nego što izgleda "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
  • Ukupno pregledano291
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 kutija, medeni keks za tortu
  • krem - 1 paketa Ole, dr. Oetker
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 150 g
  • maslac - 50 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krem prema uputstvu na pakovanju. Poređajte jednu koru od medenih kolalča za tortu. Namažite jedan sloj krema i tako poređajte tri reda. Odozgo namažite kremom.

Napravite karamel sos na sledeći način: rastopite šećer, dodajte maslac i promešajte; kad se šećer i maslac dobro pomešaju skinite posudu sa vatre; dodajte tečnu pavlaku uz neprestano mešanje; vratite posudu na vatru i mešajte dok ne dobijete gladak sos.

Ostavite sos da se ohladi /pazite da se ne zgusne previše/ i prelijte tortu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti