Način pripreme
U metalnoj posudi rastopite po 50 g masti i maslaca i dodajte 50 ml ulja, ostavite da se ohladi.
U maloj posudi pomešajte sastojke za smesu sa kvascem na kašu i ostavite na toplom da se aktivira.
U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte so. Napravite udubljenje i u njega dodajte umućena belanca, 200 ml mlakog mleka, 200 ml mlake vode, 50 ml rastopljene masti i gotovu smesu sa kvascem, zamesite meko i glatko testo.
Iz tri puta razvucite testo na koru, namažite sa malo pomešane masnoće, savijte u koverat i mesite dok ne dobijete glatko testo. Stavite testo u namazanu posudu i ostavite na toplom da se udvostruči.
Kad se udvostruči, premesite testo i napravite fitilj, isecite na 8 jednakih delova i napravite lopte. Svaku razvucite oklagijom na koru veličine tanjira. Napravite 2 gomile od 4 kore, između namažite sa malo masnoće, poslednju koru nemojte mazati.
Svaku gomilicu razvucite na veću i tanju koru oko 5 mm debljine, isecite na 8 trouglova.
Stavite po 1 supenu kašiku prethodno pomešanog nadeva u donji, širi deo trougla, a oštar deo povucite lagano napred. Uvijte kiflicu, savijte lagano dve strane preko nadeva i uvijte u rolat.
Tako uradite sa obe kore i svih 16 trouglova i poređajte u pleh, namazan sa malo masnoće.
Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje. Za to vreme kiflice ostavite da odstoje, a vi ih prvo namažite preostalom masnoćom, a posle umućenim žumancem i svežim mlekom.
Pospite pamuk kiflice obilno kristal šećerom i stavite pleh u ugrejanu rernu, pecite dok ne budu gotove, oko 25 minuta.