Pečeni ćureći bataci iz rerne

27/05/2019
"Dva puta ukusniji i sto puta poželjniji od pilećih - pogledajte kako da napravite sočne ćureće batake iz rerne "
Priprema5 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno125 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 562
  • Pregledi tokom meseca208
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bataci ćureći - 2 komada, bataci
  • slanina - 2 lista, šarena
  • kurkuma - suv, mleveni začin
  • đumbir - mleveni začin
  • biber - mleveni
  • himalajska so - sitna
  • kukuruzno brašno - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite pileće batake (2 komada). Stavite u vatrostalnu posudu sa poklopcem.

Pospite sa svih strana kurkumom, đumbirom, biberom i malo soli (pošto je slanina koju ćete koristiti slana).

Pospite takođe i kukuruzno brašno (2 kašičice). Odozgo na svaki batak stavite tanke komade šarene slanine.

Sipajte u posudu malo tople vode i stavite batake u rernu u posudu sa poklopcem.

Uključite rernu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo i dok ne dobiju apetitnu zlatnu koricu, približno 1 1/2 ili 2 sata, koliko je potrebno.

Servirajte pečene pileće batake sa salatom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar