Način pripreme
Za testo - kvasac se stavlja u malu posudicu, ako koristite svež namrvite ga prstima. Topla voda se dodaje i meša se dok se kvasac ne rastvori. Ostavlja se sa strane oko 15 minuta. U veliku posudu se stavlja brašno i posipa se solju.
Pravi se udubljenje u sredini i dodaje se gotova kašica sa kvascem, preostala voda i svi ostali sastojci iz recepta. Meša se varjačom dok se testo ne upije. Rerna se zagreva unapred do 220 stepeni. Maže se kalup za picu prečnika 30 cm.
Za nadev se zaprže pečurke, peršun, beči luk u maslinovom ulju, dok pečurke ne omekšaju.
Kad prođe vreme za rast, testo se mesi oko minuta, nakon toga se razvija u koru prečnika 30 cm. U sredinu mu se dodaje smesa od pečuraka i rikota. Posipa se parmezanom. Testo se presavija i pritiska prstima. Peče se 25-30 minuta ili dok ne postane zlatasto braon.