Način pripreme
Za sos
Ugrejte kockicu maslaca u tiganju i sotirajte vrganje zajedno sa sitno iseckanim belim lukom i mačjinom dušicom. Sitno isecite kovrždavi kupus i dodajte ga u tiganj. Posolite i stavite rikotu i malo vode. Promešajte i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Pripremite pesto tako što pasirate u posudi listove bosiljka, peršun, mirođiju, rukolu i lešnike. Začinite maslinovim uljem i solju.
Za testeninu
Odvojite u posudu žumanca od belanaca jajeta. U žumanca dodajte brašno i 1 supenu maslinovog ulja i promešajte. Mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Uvijte testo u providnu foliju i stavite u frižider na desetak minuta da se ohladi. Stavite šerpu sa vodom da provri. Izvadite testo iz frižidera i razvucite na koru debljine 1 mm.
Isecite na tanke pravougaonike i skuvajte u vreloj vodi oko 3-4 minuta. Ocedite gotovu testeninu i ostavite da se ohladi. Servirajte tako što ukrasite testeninu sosom i pestom.